Potatisgnocchi med knaperstekt bacon

Ingredienser (4 portioner)

Potatisgnocchi
½ kg potatis
3 msk riven parmesanost
1 äggula
3 ½ dl vetemjöl
riven muskot

Tillbehör
1 pkt bacon
3 kvistar salvia
4 msk olivolja
12 halverade cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
½ dl hyvlad parmesanost

Tillagning

  1. Skala, koka potatisen mjuk och pressa potatisen.
  2. Blanda med 3 msk parmesanost, äggula och vetemjöl till en något kladdig deg.
  3. Knåda den smidig i några minuter.
  4. Dela degen i 4 delar, rulla varje del till en 2 cm tjock rulle, skär i 2 cm långa bitar.
  5. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Stek salviabladen i olivolja med tomater och pressad vitlök på svag värme.
  7. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan (tar 2-3 minuter).
  8. Låt rinna av och stek dem sedan i olivolja så att de får en fin yta.
  9. Servera med knaperstekt bacon, hyvlad parmesan, salvia, tomater, salt och peppar.

Kommentarer

Becka [fotoblogg]

2013-08-15 - 10:49:29
Åh så gott. :)
sv: Tusen tack för din kommentar! :)

Skriv en kommentar









Finrod

Jag håller på mest med fotografering och bildredigering. Men även matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Är en globetrotter på nätet som varit med mycket länge. Gjorde mina första hemsidor när internet var i sin linda. Finrod betyder spindel på alviska. Jag kallas även Spider.

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus