Söket på din sida är alltid viktigt.

 
SEO(Search engine optimization) är alltid lika viktigt för alla sajtägare. Även om du har en blogg en eller en vanlig hemsida. Ni som skriver här på blogg.se har kanske inte det bästa förutsättningarna att få ett sökord som du vill ska hamna högst upp i sökresultatet. 
Ska man börja någonstans, som är hela grunden för alla sajter på nätet, och så har det varit sen internet startades. Det är meta-taggarna. Beskriving och nyckelord. Kan du få till detta så är mycket vunnet. 
 
Så här ser taggarna ut här nedan, dessa ska finnas mellan <head> och </head>, och ingen annanstans. Nyckelorden kan vara rätt många. Det ska bara relevant för din sida.
När det gäller beskrivningen så är det en del man bör tänka på. För att crawlerna(sökrobotarna)ska finna sökord som relevata, så bör orden finnas i titeln, beskrivningen, nyckelorden och även helst i dina texter. En beskrivning ska helst innehålla 156 tecken. Robotarna är listiga, om du skriver för kort så ser dom den som en icke seriös sida utan ratar den.
Man kan även skriva dina sökord med fet stil, som i mitt fall Anders Stolt eller Finrod, villa man att sökrobotarna ska extra någa så skriven man de sökord i dina texter med fet stil. Du kanske har sett detta på andra sajter. 

Om du har en blogg på en portal, typ blogg.se så har du säkert inte dessa taggar. Kopiera dess och sätt in dem i kodmallen. Kom ihåg att ändra det som är skrivet mellan "-tecknen. 

Beskrivning:
<meta name="description" content= "Tips och råd om hur du ska handskas med de mytomspunna meta-taggarna i samband med att du gör en sökmotoroptimering">

Nyckelord:
<meta name="keywords" content="meta-taggar, metataggar, meta description, meta content, sökmotoroptimera med metataggarna, meta taggarna, meta taggar, meta tags, sökmotoroptimering meta">

 

Här nedan finns en länk där du kan skriva in din sajt och sökordet som du vill att sajten ska stå för. Man får en del tips när betygen inte är högt. 
Hur din sida står sig om någon söker på din blogg.
 
Kan även säga att en titel på din sajt ska innhålla 64 tecken för att det ska vara optimalt.

Kom ihåg att upprepningar är a och o för att din sajt ska finnas högt upp i söket. ;)
 
Har du problem så kontaktar du mig, via en kommentar, kik eller mail andersstolt@live.se. Min kik finns i till höger på sidan.

Kommentarer

Ellinor

2013-09-02 - 21:32:48
SV: det var de! :)

haha jaao ;)

Skriv en kommentar

Finrod

Jag håller på mest med fotografering och bildredigering. Men även matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Är en globetrotter på nätet som varit med mycket länge. Gjorde mina första hemsidor när internet var i sin linda. Finrod betyder spindel på alviska. Jag kallas även Spider.

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus