Kommer byta blogg.

Nu har jag testat blogg.se. Jag gjorde det för några år sen. Därför jag försvann där lika snabbt. Blogg.se har jag inte sett hur de utvecklats som bloggverktyg. Sökning för er som finns på blogg.se är under all kritik. Teman är underutvecklade när det gäller SEO. Nej, det är egenligen bara skit med blogg.se. 
 
Så nu återgår jag till min Kungen och slaven blogg på blogger. Kommer föra över allt idag jag skrivit här på Finrod. 
 
 
 
Bloggen Kungen och Slaven (Anders Stolt) / CC BY 3.0

Kungen & slaven har varit igång i 3 år. Skrivit en hel personliga grejer om mina sjukdomar, matlagning och hur man fixar sin blogg plus mycket annat.
 
 
 
Följ mig på Kungen & Slaven
 
 

The old barn


Jag trodde jag hade förlorat denna bild. Den är tagen för ca 7 år sen. Jag jobbade som dräng på den tiden. Men fotade nästan jämt. Hade en kompaktkamera i fickan så jag alltid kunde ta bilder. Den här ladan var lite speciell. Snygg regelverk och en plattform ganska högt. Problemet var att man var tvungen att kliva upp jättetidigt för att få en motljusbild. Motljuset var tvunget när det gäller att få genomlysta bräder. Det gick ju bra till slut. 
 
Men mest nöjd är att bilden hittade hem igen. 
 
 

Köttfärsjärpar

Ingredienser (4 portioner)

800 g köttfärs, gärna av vilt
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
100 g torkad frukt, t. ex. aprikoser, katrinplommon, russin
1 gul lök
½ knippe persilja
1 ägg
3 dl vispgrädde
1 msk Kikkoman soja
smör till stekning
salt och peppar

Garnityr, t. ex.

1 slanggurka
¼ chilifrukt
½ knippe persilja

Dressing

1 msk ljus sirap
½ msk vitvinsvinäger
½ msk vatten
peppar

Till servering

kokt mjölig potatis
gräddsås
inläggningar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken.
  3. Köp så mjuka frukter som möjligt och dela dem i mindre bitar.
  4. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan.
  5. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten. Smaka av med sojan samt salt och peppar.
  6. Spola ena handen och en matsked i ljummet vatten och forma åtta ganska stora ovala bullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg.
  7. Gör en gräddsås och håll den varm.
  8. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  9. Hyvla gurkan, finhacka chilin och blanda med resten av persiljan. Slå dressingen över och låt det dra tills järparna är klara.
  10. Servera järparna med kokt mjölig potatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar.

Min värsta outfitbild på Pinterest.

Den här bilden nedan är min absolut mest pinnade outfitbild på Pinterest. Den har delat 309 gånger och gillats 70 gånger. Populära bilder som denna brukar pinnas rätt friskt av de som pinnar för mig. Så av de 309 som delat bilden från mig har säkert delats ett par tusen gånger efter det.
Så har du några outfitbilder eller andra bilder som du vill ska synas på min Pinterest så säg till här på kommentarer och en länk. Då länkar jag dina outfitbilder direkt till orginalposten, så du får fler besökare. :)
 
 
 Nu är det inte den mest delade bilden på min Pinterest, finns några som har över 1000 delningar. 

iPad, så kan man också använda den.

Har du tröttat på din slöa iPad? Då har du faktiskt ett nytt användningsområde för den lilla paddan. ;)
 
 

Bädda in dina inlägg direkt på din webbplats.

Varför väljar jag Google+ före FB. Google+ har det tekniska kunnandet och visionerna. Det FB endast är att tjäna pengar på dig och dina vänner. FB kommer aldrig bli som det var för 6-7 år sen. Den tiden är förbi.
 
Men Google har alla de redskap man kan behöva för att vara aktiv och produktiv på nätet. Kolla denna grej. Jag kan bädda in mitt inlägg på en av mina sidor på Google+, direkt här i blogggen. Dessutom kan du följa mig och skriva en kommentar som hamnar på min sida. Folk som bara gnäller på Google borde ta och kolla vad de har istället. Det är ett smörgåsbord med massa finesser som är helt gratis. 
 
 
 

Chokladtryfflar med kardemumma

 

Ingredienser (20 portioner)

250 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk kardemumma

Överdrag

250 g blockchoklad
100 g kakao

Tillagning

  1. Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
  2. Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
  3. Smält blockchokladen i vattenbad.
  4. Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
  5. Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
  6. Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.

Musikhjälpen

 

Epic fail som bloggare gör.

 
 

Det finns vissa som gör radikala fel när det gäller att blogga. För det mesta så är man inte medveten om felen. Men en del har medvetet gjort riktigt stora fel. Finns många jag känner som inte går in på såna bloggar där det är så uppenbart där fel görs som stör läsarens intryck. Här är en lista som jag själv får mig att gå upp i spinn.

  1. Bloggen har ingen länk eller header som tar dig till bloggens framsida. Stort epic fail!!!!
  2. Länkar körs i samma flik som bloggen. Du vill väl att din blogg ska finnas upp så läsarna kan försätta läsa din blogg även om de länkas till en annan sida. Jäkligt lätt att fixa.
  3. Bilder som har avhuggna huvuden. Kolla modemagasinen varför inga modeller har huvudlösa kroppar. Det finns en anledning. Som fotograf som är det så jävla fel att stympa kroppar på det sättet. Vill man inte vara med på bild, så skit i det i så fall. Allra värst är de som tar bilder med halvt huvud eller inga fötter på en helbild på en människa, och sedan publicerar bilderna.
  4. Suddiga bilder!! Man har sett ett inlägg där man har flertalet bilder, där många är skarpa, men så dyker det upp grymt suddiga bilder i samma serie. Även om posen var jättefin så tar man inte med en sån bild. Intrycket blir bara att man är slarvig med sina inlägg och man skiter i att det är lite suddigt. Själv tar jag bort såna bloggar från mitt RSS-flöde och Bloglovin direkt.
  5. Förbjuda högerklick. Alltså detta är 90-tal och så epic fail. Vill man skydda sina verk så läs detta. Högerklick som många tror ska skydda sina bilder är så förlegat. Men högerklick man man göra så mycket mer med. Man kan aktivera program om man vill spara en viss blogg som RSS-flöde, lägga till favoriter i sin SpringPade och mycket mer. För er som ändå hävdar motsatsen att det skyddar era "verk" så kan jag säga det att om du vänsterklickar och håller kvar den och drar upp bilden i adressfältet i din webläsare. Så har du bilden direkt i egen hög person och kan högerklicka på den och spara bilden som du vill. På 90-talet var det lite mer svårt att kringgå detta. Men idag har högerklick-förbud ingen som helst betydelse längre. Se till istället att skydda era verk lagligen som länken här ovan.
  6. Förinställda inlägg men någon bild som alla har sett tusen gånger och med någon enkel mening. Är så uppenbart för att hålla bloggen vid liv bara genom att göra på detta sätt. Då är det bättre att göra ett rejält inlägg per dag än att fylla bloggen med massa trams. Då kommer läsaren att uppskatta de inlägg du gör istället.

Det var min lista på epic fail som bloggare gör. Punkterna 1-3 är väl det som folk irriterar sig mest på. Så fundera lite på hur du själv gör.

Gör om och gör rätt!

Kungen och slaven


Min gamla blogg Kungen och Slaven som jag fortfarande har kvar, men kommer byta lite inrikting på den. Här ett klassikt inlägg från 2010 om en person som älskar snö. 
 

Febertoppar som gör det omöjligt att sova. Hittade denna klassiker. Kommer ihåg denna gick varm på faxarna förr. Ett så kallat faxskämt. :)


Så underbart med snö!

9:e december
Vi vaknade upp här i Arjeplog till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen?
Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln.
Vilket underbart liv.

12:e december
Solen har smält all vår fina snö, vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt!
Anders säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt.
Anders är en trevlig människa, jag är glad att han är vår granne.

14:e december
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt.
Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna.
Detta är livet!
Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen.
Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e december
50 cm till.
Sålde min Volvo och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar.
Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera, men jag tycker det verkar löjligt.
Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e december
Snöstorm i morse.
Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade.
Ont som fan.
Frugan skrattade i en timme… Roligt…

17:e december
Fortfarande långt under noll grader.
Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans.
Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne.
Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt.
Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e december
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt.
Mer snöskottning, det tog hela dagen.
Snöplogen kom två gånger idag.
Försökte hitta en grann-unge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom.
Jag tror dom ljuger.
Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars.
Jag tror dom ljuger.
Anders säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet.
Jag tror Anders ljuger också!

22:a december
Anders hade rätt om att det blir en vit jul.
Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så in i helvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti!
Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta.
Försökte hyra Anders att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid.
Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e december
Bara 5 cm snö idag.
Det är nollgradigt nu.
Frugan ville att jag skulle jul dekorera huset i morse.
Är hon helt jävla slut eller?
Varför sa hon inte det för en månad sen?
Hon säger att hon gjorde det, men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e december
God jul!
15 cm.
Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av
skyffeljäveln.
Tror jag fick en hjärtattack också.
Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fan i mej ta tag i
pungen på han och dra han genom snön!
Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att
jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt..
Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade
julklapparna, men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen…

25:e december
50 cm till av förbannad jävla snö!!.
Blev insnöad.
Tanken på att skotta får mitt blod att koka.
Gud vad jag hatar SNÖ!!!
Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog
till den jäveln i huvet med skyffeln…

26:e december
Fortfarande insnöad.
Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES
idé..
Hon går mig på nerverna…

28:e december
Fortfarande insnöad.
Satmaran gör mig galen.

29:e december
25 cm till.
Anders säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in.
Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e december
Taket rasade in.
Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet
och kärringen har åkt till sin mamma…

31:a december
Eldade upp hela jävla hushelvetet.
Ingen mer snöskottning här!!

8:e januari
Jag mår så bra.
Jag älskar dom här små pillren dom ger mig, men varför är jag fastbunden i sängen?

Churros

Churros är ett spansk godis som är populärt i många delar av världen. Man kan både använda dem till tilltugg till kaffet, men även som godis. 

Ingredienser (6 portioner)

2 ½ dl vatten
125 g smör i tärningar
1 krm salt
1 msk socker
2 dl vetemjöl
4 ägg
florsocker

Tillagning

  1. Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
  2. När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
  3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
  4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
  5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
  6. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
  7. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
  8. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
  9. Strö över florsocker.

Chokladmarängtårta mojito

 
 
Ingredienser:
 
6 äggvitor 
1 1/2 tsk färskpressad citronjuice 
3 msk kakao 
3 dl socker färska 
hallon till garnering 
mynta till garnering 
extra hallon till servering
 
Fyllning:
 
2 äggulor 
3/4 dl florsocker finrivet skal av 1 lime 
1 msk färskpressad limejuice 
2 msk hackad, färsk mynta 
3 dl vispgrädde
 
 
Så här gör du:
  1. Sätt ugnen på 150°C. 
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp. 
  3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet. 
  4. Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Bred ut smeten i rundlarna. 
  5. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar. 
  6. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. 
  7. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.

The Galaxy Gear

I slutet av september kommer denna smartklocka, The Galaxy Gear. Rätt imponerade. :)

 
 
 

En promenad i skogen.

Var härom dagen i skogen. Behövde lugn. Skogen ger mig trygghet och lugn. Har alltid gjort det. Skulle kunna tänka mig att bo en jordhåla som en liten hobbit. Vore så skönt. Men inte i den skogen jag var i. Den ligger nästan mitt i Norrköping och heter Vrinneviskogen, ett naturreservat som man kan knalla i. Finns lite motionspår också. 
Mitt mål brukar vara dammen(sjön) och sitta där och kolla lite på fåglar. 
Vart några bilder på skogen. ;)
 
 
 

Skräcken på en jobbintervju.

Hahaha....man kan nästan känna skräcken som kommer över personerna som blir utsatta för detta.
 
 

Inte okej!

 
Jag tyckte Obama var bra när han tog makten. Men under senare tid så har jag backat helt. Han står för en mycket märklig politik. Övervaka nätet på hela jorden är hans motto. Obama har gjort USA till en polisstat och han är Gestapo översten. Att vår svenska ledare också gillar övervakning är ingen hemlighet. Trots avslöjaden om att USA bevakar mail innefrån EU högkvarter så tar inte vår statminister upp frågan. Så förbannat lamt!!
 
Ni som läser detta, skulle jag tro att ni inte vill bli övervakade vad ni gör på nätet. Eller som svensk så låter du det gå för att alla andra gör det? DET ÄR INTE OKEJ!!!!

Att jag är Piratpartist är inte konstigt. Jag tycker alla har rätt oavsett hudfärg och religion att komma till tals och uttrycka sina känslor i tal och skrift utan att storbror tittar övervakande. För det är det handlar om, att ha full kontroll på alla. Alla jaga terrorister är bara en förespegling. Det är alla som är målet. Tekniken finns att övervaka alla. Det är nog det minsta problemet.
 
Piratpartiet idag är ett helt annat parti än för några år sen. Valprogrammet är precis som alla andra partier. Om du är intresserad så kolla på partiets hemsida. Jag försöker inte fiska röster, men det finns ett alternativ till de lama stor-partierna. Våga säga nej till övervakningen över nätet. 

 
 

Fettuccine Alfredo


Den här rätten komponerades 1914 av Alfredo di Lelio i Rom när han försökte hjälpa sin gravida hustru att få tillbaka aptiten. Lättlagad och perfekt som lunch.

Ingredienser (4 portioner)

400 g fettuccine
50 g smör
3 dl riven parmesanost
3 dl grädde
3 msk hackad persilja, gärna bladpersilja
salt
svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  3. Tillsätt parmesanost och grädde och låt sjuda under omrörning. Låt såsen tjockna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll såsen över pastan och dekorera med persilja.
 

Nevnarien - Elin Kero

 
 
För mig är Elins blogg en av de absolut bästa bloggarna i Sverige. De som inte vet det så är Nevnarien alviska och betyder Elin Kero. Därav namnet på bloggen. Hon började blogga 2005, men började skriva på allvar den 1 februari 2007. Jag har följt Elins blogg under många år och man kan säga att hennes sida och fotograferande har utvecklats otroligt mycket.
Hon har alltid varit personligt med sin blogg och svara väldigt ofta på de kommentarer som kommer in på inläggen. Det är ganska ovanlig bland stora bloggarna. När jag frågade via mail om jag fick låna några bilder för detta inlägg så kom svaret inom en kvart. Det gör henne stor för många skiter i mail och kommentarerna.

För mig så har Elin bilderna, personligheten, texterna och en touch på sin blogg som ingen har. Man blir varm av de bilder hon leverara till sina läsare.
Dessutom så kommer hon med tips hur hon gör sina bilder. Bloggen är inte bara en blogg utan även en vlogg. Videoklippen är ganska roliga och ibland lite "crazy". 

Man för följa henne genom tokigheter, tråkigheter, glädje och sorg. Det som gör henne stor i blogg Sverige är att hon aldrig stöter sig med andra bloggare. På det sättet är hon trygg med vad hon gör. För det är ganska vanligt att avundsjuka är ganska utbrett i bloggosfären. Tror jag aldrig sett en enda taskig kommentar bland hennes inlägg.
 

Nu är hon inte bara en duktigt fotograf, utan jobbar på en fotofirma, gör sina egna bildredigeringar, gör illustrationer och riktiga konstverk. Dessutom är hon djurälskare.
 
 
 
Hennes syrra Hanna här även hon gjort bra ifrån sig med kameran. Och de verkar ha jäkligt kul ihop. 
 
Min absoluta favoritbild på Elin är nog denna:

 
Hon har även hunnit med lite priser och nomineringar:

Vinnare av Årets Foto- & Designblogg i Veckorevyns Blogawards 2009
Nominerad som Ambassadör på Jönköpingsgalan 2010
Nominerad till Årets Kulturblogg i Veckorevyns Blogawards 2011
Nominerad till Årets Fotoblogg i Veckorevyns Blogawards 2013, rösta på mig här: Rösta på Nevnarien på Veckorevyn´s Blogaward.

Jag har rösta på henne och givetvis tror jag hon kommer vinna Blogawards för årets bästa fotoblogg.

Bloggen: Nevnarien.se
I
nstagram: @nevnarien
Twitter: @nevnarien

Bilderna på denna post har jag givetvis frågat Elin om lov att använda.

 

Lite bilder från Motala.

Var hos farsan för en vecka sedan. Här är några bilder från den trippen. 
 
 
 

Söket på din sida är alltid viktigt.

 
SEO(Search engine optimization) är alltid lika viktigt för alla sajtägare. Även om du har en blogg en eller en vanlig hemsida. Ni som skriver här på blogg.se har kanske inte det bästa förutsättningarna att få ett sökord som du vill ska hamna högst upp i sökresultatet. 
Ska man börja någonstans, som är hela grunden för alla sajter på nätet, och så har det varit sen internet startades. Det är meta-taggarna. Beskriving och nyckelord. Kan du få till detta så är mycket vunnet. 
 
Så här ser taggarna ut här nedan, dessa ska finnas mellan <head> och </head>, och ingen annanstans. Nyckelorden kan vara rätt många. Det ska bara relevant för din sida.
När det gäller beskrivningen så är det en del man bör tänka på. För att crawlerna(sökrobotarna)ska finna sökord som relevata, så bör orden finnas i titeln, beskrivningen, nyckelorden och även helst i dina texter. En beskrivning ska helst innehålla 156 tecken. Robotarna är listiga, om du skriver för kort så ser dom den som en icke seriös sida utan ratar den.
Man kan även skriva dina sökord med fet stil, som i mitt fall Anders Stolt eller Finrod, villa man att sökrobotarna ska extra någa så skriven man de sökord i dina texter med fet stil. Du kanske har sett detta på andra sajter. 

Om du har en blogg på en portal, typ blogg.se så har du säkert inte dessa taggar. Kopiera dess och sätt in dem i kodmallen. Kom ihåg att ändra det som är skrivet mellan "-tecknen. 

Beskrivning:
<meta name="description" content= "Tips och råd om hur du ska handskas med de mytomspunna meta-taggarna i samband med att du gör en sökmotoroptimering">

Nyckelord:
<meta name="keywords" content="meta-taggar, metataggar, meta description, meta content, sökmotoroptimera med metataggarna, meta taggarna, meta taggar, meta tags, sökmotoroptimering meta">

 

Här nedan finns en länk där du kan skriva in din sajt och sökordet som du vill att sajten ska stå för. Man får en del tips när betygen inte är högt. 
Hur din sida står sig om någon söker på din blogg.
 
Kan även säga att en titel på din sajt ska innhålla 64 tecken för att det ska vara optimalt.

Kom ihåg att upprepningar är a och o för att din sajt ska finnas högt upp i söket. ;)
 
Har du problem så kontaktar du mig, via en kommentar, kik eller mail [email protected]. Min kik finns i till höger på sidan.

Världen utan mobil.

Så skulle det gå med med världen utan mobilen. ;) 
 
 

Swedish for dummies!

Här är kille som kan den svenska språket perfekt. Morgonens garv!!
 
 

Min pöjk!

En helt ointressad Grizzly. Den lille skiten sover när vi ska fotograferas ihop.


Nu är hösten här.


Hösten kom intågandes idag i Norrköping. Med buller och bång. 14 grader och blåsigt, senare framåt kvällen så åskade det rejält. Nu vid kvart över åtta är det 14 grader, och inatt ska det 5 grader. Blir till att stänga fönstret som stått öppet sen i maj. Shortsen lades undan och ett par jeans och en hoodie åkte på när jag var ute. 

Jag har annars mått rätt dålig, men det tar vi en annan gång. Plus att nätet har fungerat fruktansvärt dåligt här. Hade så gärna snackat med min älskling idag. Men vi kunde skriva lite på Viber. Men förhoppningsvis så kan vi snacka imorgon. 

Blir lite Wallander ikväll med Grizzly på bröstet. Det gillar han. Hoppas ni haft en bra dag och helg. Var rädd om er i veckan som kommer. 
♥♥♥♥♥

Visste du att??

Att man kan göra symboler med ditt tangentbord typ: ☺♣♠○♥☻©™ Det man gör är att använda alt-knappen och en sifferkombination. Jag kan inte svara på hur det är med Macarna, det får du som använder dessa ta reda på själv. Här några kommandon som du kan använda. 

Kommer komma fler tips hur man kan använda sin dator som du säkert inte visste. Så bokmärk med eller ligg till mig på Bloglovin eller Blogkeen
 
Hoppas ni haft en underbara morgon. ♥♥♥♥♥

Finrod

Jag håller på mest med fotografering och bildredigering. Men även matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Är en globetrotter på nätet som varit med mycket länge. Gjorde mina första hemsidor när internet var i sin linda. Finrod betyder spindel på alviska. Jag kallas även Spider.

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus