Hur fixar man en favicon till sin blogg.

En favicon är en bild som visas bland dina flikar på webläsaren.

Många glömmer detta, då man inte vet hur man för. Man kan ha en bild eller göra en själv online. En favicon ska vara 16x16 pixlar. Det går att ha större, men de förminskas till 16x16. Därför är det bra om man gör en egen så man ser hur det kommer se ut. En del favicon är lite grötiga. Så ta för vana att använd 16x16 pixlar.
 
Här kan du göra en favicon från en bild. Favicon från bild.
Eller göra en från sin egen fantasi. Favicon från eget huvud.
Givetvis går det att göra sina favicons med dina bildbehandlingprogram som du har på datorn. Går även att göra en i Paint. :)
 
När du gjort detta så tycker jag du går hit http://www.chami.com/html-kit/services/favicon/ och laddar upp din bild och sedan kan du ladda ner den, när den är klar. Det går att ladda upp i olika bildformat, men alla bloggar stödjer inte det, så bästa är att köra på det förslag som blir favicon.ico.

Du kommer få en zip-fil så packa upp den med t.ex. Winzip
 
 
Nu ska du ladda upp din favicon på en sida. Dett finns olika sidor som har denna tjänst, en del får man betala för en del är gratis. Det är bara att leta på Google. Men jag har en snikversion. Då bilden är väldigt liten så kan du ta ett gammalt inlägg i din blogg, lägg bilden med namnet favicon.ico längst ner i ditt gamla inlägg. Uppdatera sidan och högerklicka på bilden och kopiera bildwebbadressen. 
 
Så länge du har kvar bloggen och inte tar bort inläggen så finns din favicon kvar. ;)
 
Nu ska du lägga upp den på din blogg. Den ska läggas i din kodmallnågonstans mellan <head> och </head>

Då andvänder du denna kodrad:
  • <link rel="shortcut icon" href="http://www.dinwebadress.com/mapp/favicon.ico">

Din kopierade bildadress lägger du in här http://www.dinwebadress.com/mapp/favicon.ico í kodraden. 
 
Uppdatera kodmallen och ta fram din blogg och tryck på F5 så har du den fina favicon på fliken på din blogg. Ibland kan det ta en stund innan det uppdateras, men max ett par minuter. Beror på vart du har din blogg. 

Lycka till och om du har problem så hör du av dig via mail ([email protected]) eller kommentarsfältet här till vänster. 
 
 
 

Kommentarer

Elin Sundgren

2013-08-06 - 18:51:41
Tack så mycket vad glad jag blir!
Härlig blogg du har :-)
Svar: Tack så hemskt mycket. :)
Finrod

Skriv en kommentar









Finrod

Jag håller på mest med fotografering och bildredigering. Men även matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Är en globetrotter på nätet som varit med mycket länge. Gjorde mina första hemsidor när internet var i sin linda. Finrod betyder spindel på alviska. Jag kallas även Spider.

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus