Fettuccine Alfredo


Den här rätten komponerades 1914 av Alfredo di Lelio i Rom när han försökte hjälpa sin gravida hustru att få tillbaka aptiten. Lättlagad och perfekt som lunch.

Ingredienser (4 portioner)

400 g fettuccine
50 g smör
3 dl riven parmesanost
3 dl grädde
3 msk hackad persilja, gärna bladpersilja
salt
svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Smält smöret på låg värme i en kastrull.
  3. Tillsätt parmesanost och grädde och låt sjuda under omrörning. Låt såsen tjockna.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll såsen över pastan och dekorera med persilja.
 

Kommentarer

Junitjej

2013-09-04 - 11:25:14
Vad det ser gott ut!
Svar: Det är väldigt gott. ;)
Finrod

Skriv en kommentar









Finrod

Jag håller på mest med fotografering och bildredigering. Men även matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Är en globetrotter på nätet som varit med mycket länge. Gjorde mina första hemsidor när internet var i sin linda. Finrod betyder spindel på alviska. Jag kallas även Spider.

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus